Četvrtak, 25/08/2016 - 21:00

KONCERT - OTVORENJE SEZONE

Vraća nam se koncertna senzacija Gipsy Groove! Ludi balkanski ritmovi za početak nove sezone!

 

 
Nastao 2010. godine, Gipsy Groove kombinira balkansku romsku glazbu s elementima jazza, reggaea, funka i ska, izazivajući plesne pokrete na karizmatičnim i energetičnim koncertima koji su obilježeni čestim improvizacijama. Članove benda krase različite narodnosti, a tu kulturnu raznolikost, kao i posvećenost ljudskim pravima, miru i pacifizmu, bezrezervno izražavaju u svojim nastupima.

 

 

Gipsy Groove danas slovi za jednog od najpoznatijih kosovskih bendova, uvršten u popis redovitih izvođača najposjećenijih koncertnih dvorana i događaja u svojoj zemlji. Doprinoseći između ostalog razbijanju predrasuda prema romskoj zajednici, članovi benda aktivno dokazuju kako ljudi različitog porijekla i grupnog identiteta mogu zajednički surađivati i stvarati.
 
Njihov prvi album “Gipsy Groove” snimljen je 2013. godine, sadržavajući osam pjesama među kojima je i nekoliko obrada poznatih tradicionalnih romskih izvedbi. U prosincu 2014. godine izdali su drugi album “BalkanMania”, progovarajući o slobodi kretanja, emancipaciji žena, ljubavi i rock and rollu.